Logo Glasservice Drenthe

Isolatieglas HR++


Als u op dit moment een woning heeft met slechts enkel glas, kan een verbetering naar dubbelglas of HR glas heel veel voordelen voor u hebben. Mensen kiezen vaak al direct voor HR+, HR++ of zelfs voor HR+++ glas. HR glas kan onder bepaalde omstandigheden ook een goede keuze zijn. Vaak is het moeilijk om een keuze te maken, omdat bijvoorbeeld HR+++ glas onnodig is in een schuur, maar enkel glas net weer te koud is voor een schuur. Sinds 2015 hebben huizen een energielabel dat aangeeft hoe zuinig het huis met energie omgaat. Met het plaatsen van HR isolatieglas gaat uw energielabel direct omhoog en u kunt flink besparen op uw energierekening!

Wat is HR glas?

HR glas is hetzelfde als dubbel glas maar het grootste verschil is dat het is voorzien van een dunne coatinglaag. Voor het oog is deze coating onzichtbaar, maar het zorgt ervoor dat in de winter de warmte grotendeels in de woning blijft.

Voordelen HR glas

Energielabel HR++ glas

Een huis met enkel glas verbruikt meer energie dan nodig is omdat de kou van buiten veel sneller wordt uigewisseld met de warmte van binnen. Het grootste voordeel van dubbel glas is dat het isoleert en ervoor zorgt dat warmte binnen blijft. Tegenwoordig is het meest gebruikte type dubbel glas HR++ glas. Het heeft de beste prijs-/prestatieverhouding. HR++ glas bestaat uit twee ruiten met een coating, waarbij het tussen de glasbladen is voorzien van edelgas. In het begin is het een investering, maar dat geld wordt eruit gehaald door de besparing op uw energierekening.

Voordelen energielabel